L'escola Montnegre de Sant Celoni introdueix el comerç just a les aules
22/11/2017
AUTOR: Xarxa d'Escoles Pel Comerç Just
tornar
separació notícia

L’escola Montnegre és un centre educatiu situat a la població de la Batlloria, pertanyent al municipi de Sant Celoni. L’escola compta amb educació infantil i primària, una sola línia de cada curs, i actualment han introduït la metodologia de treball per ambients. Serà a través d’aquesta metodologia on es realitzaran gran part de les activitats de comerç just que proposen dins el currículum escolar. Els diferents ambients on participa l’alumnat, com ara l’artístic, el restaurant, el matemàtic i el d’educació física, seran l’escenari del treball transversal del Comerç Just.

 

El professorat ha iniciat la primera sessió de la formació amb una introducció sobre les desigualtats Nord-Sud, a càrrec de SETEM Catalunya, per tal que puguin treballar a classe  les causes i promoure alternatives transformadores. La segona sessió serà sobre el Comerç Just, a través d’un tast de cacaus i xocolates es coneixeran les diferències entre el Comerç Just i el Comerç Internacional.

La classe de sisè de primària ha començat les activitats amb una introducció, a càrrec d’AlterNativa3, sobre el comerç just i l’escola nicaragüenca amb la qual s’escriuran per carta. La classe de cinquè serà la següent en realitzar la introducció al comerç just a través d’una activitat centrada en el principi de l’organització democràtica dels productors i productores de comerç just en cooperatives, ja que aquesta classe estan creant la seva pròpia cooperativa.

Llicència de Creative Commons
logo fairtrade
logo agència catalana de cooperació
logo alternativa3
contacte xarxaescolescj