1. Print

  CAFÈ ARGENTONA, AVIAT VEURÀ LA LLUM

  22 març 2018

  Aquest any 2018 també s’uneix a la Xarxa de “Cafè Ciutat” el municipi d’Argentona. Aquest serà el tretzè “Cafè Ciutat” de la província de Barcelona. Amb una composició de cafè procedent de dues cooperatives -una unida al projecte de M.U.S.A., a Chiapas, i l’altra Kagera, a Tanzània- Argentona es suma a aquest programa de sensibilització que uneix directament la cooperativa d’origen del cafè amb la ciutadania. Seguint la tònica del treball per una societat més igualitària, les cooperatives que han treballat aquest cafè tenen com a base del projecte l’aprenentatge, intercanvi i participació, per afavorir les habilitats de les dones i els seus fills i filles. La padrina d’aquest Cafè és Mama Elo’s que dóna assistència sanitària a dones durant l’embaràs i el part. La imatge triada que surt al paquet de cafè és un detall de la casa d’estiueig d’en Puig i Cadafalch símbol del modernisme a Argentona.casa-estiueig-puig-i-cadafalch-argentona-2510


 2. Print

  CAFÈ CABRILS A PUNT DE SORTIR

  Aviat es farà la presentació del “Cafè Cabrils”, aquest cafè és el dotzè dintre de la Xarxa Cafè Ciutat de la província de Barcelona, així Cabrils se suma a aquest projecte de sensibilització que uneix directament la cooperativa d’origen del cafè amb la ciutadania. El Cafè Cabrils és el cafè de les dones de M.U.S.A. de la Cooperativa La Selva. És un projecte d’aprenentatge, intercanvi i participació, per afavorir les habilitats de les dones i els seus fills i filles. Es valora el treball col·lectiu des de la perspectiva de gènere i el respecte als de les dones.
  Cabrils està catalogada com una de les principals viles gastronòmiques de Catalunya. És un poble on es respira qualitat de vida en estat pur, són paraules de la sra. l’alcaldessa Lina Morales.
  La imatge que s’ha triat és la del municipi que està ubicat al peu del Montcabrer entre la muntanya i el mar.
  imatge_vista_cabrils


 3. Print

  Arriba el comerç just a Sant Quirze del Vallès

  18 maig 2016

  Un any més, portem la Festa Som Comerç Just i Banca Ètica a Sant Quirze. Et proposem que t’apuntis a un nou model econòmic més ètic i solidari. Et convidem a deixar enrere un consum que perpetua les injustícies i t’animem a actuar.
  Aquest 2016 se celebra a l’estat espanyol el 30è aniversari del Comerç Just (CJ), un moviment mundial que des del 1964 treballa per a una relació comercial nord-sud justa des de la comercialització de productes, la sensibilització social i la incidència política Des de la campanya defensem la pràctica del consum responsable: canviar d’hàbits de compra i estalvi, reparar en lloc de comprar coses noves, optar per allò local, pensar si necessitem alguna cosa o “ens obliguen” a comprar-la, reprendre el contacte amb l’horticultura, fomentar el compartir objectes o coneixements, fer més barri o poble.

  Instal•lat les alternatives…vine el 29 de maig!

  PROGRAMA
  11 a 14 h
  - ESTANDS SOLIDARIS I DE COMERÇ JUST: Venda de productes de comerç just, tast gratuït del cafè Sant Quirze, estands ONG locals i d’economia social i solidària
  - TALLERS INFANTILS: “La xocolata” i “La fàbrica dels desitjos”
  - JOCS PER A TOTA LA FAMÍLIA: Jocs gegants de comerç just i joc de pistes
  - TALLER D’AUTO MASSATGE, a càrrec de Mar Garcia del Centre de Teràpies Osana, en motiu del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones (28 de maig).
  - GRAVACIÓ D’UN ESPECIAL SOBRE LA FESTA PER AL PROGRAMA DE RÀDIO
  “SOM SOLIDARIS”

  12 h
  LECTURA DEL MANIFEST DE LA FESTA
  LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS LITERARI DE CONTES SOLIDARIS I POESIA

  13h
  ESPECTACLE INFANTIL: “VIATGE AL MÓN DEL BON ROTLLO”: show interactiu amb cançons i balls, a càrrec de Llorenç Witty, que busca transmetre valors com la diversitat, el respecte i la interculturalitat

  13:30 h
  VERMUT SOLIDARI

  ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES
  18 de maig, 17h Taller de cuina: tapes i platets amb sabor de cafè del comerç just, dins la Campanya Jove “Estic boníssim”. Col•labora el Servei de Joventut. Lloc: Centre Cívic Torre Julià.

  10 de juny Coffee Break amb el Cafè Sant Quirze a la Fira d’Economia Social del Vallès, a Sabadell

  Programa


 4. Print

  Terrassa acull la trobada anual del Cafè Ciutat

  17 març 2016

  La seu d’Alternativa 3 a Terrassa va acollir una nova edició de la reunió anual dels municipis participants al projecte “Cafè Ciutat”. Enguany aquesta trobada tenia una convidada força especial: Exolina Aldana, presidenta del Consell d’Administració de la seva cooperativa, Augusto César Sandino i vicepresidenta de la Central de cooperatives CECOCAFEN (Nicaragua).
  exolina
  La jornada va comptar també amb la xerrada de la Núria Camps, d’Avaluem, que portava per títol “Xarxa Cafè Ciutat per contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible.”

  Els principals temes de la trobada van girar al voltant de dos grans eixos: potenciar el treball de sensibilització o coneixement del projecte a les ciutats participants (actualment en són 11) i la idoneïtat d’incorporar les càpsul·les com a nou producte de venda del Cafè Ciutat, novetat que va ser molt ben acollida i que podria cristalitzar en breu.

  Pel que fa al primer eix, es va considerar indispensable donar a conèixer el projecte als nous regidors i regidores que han entrat als ajuntaments després de les eleccions de l’any 2015, alhora que intentar buscar aliances amb entitats locals que participin en la difusió del projecte. També s’acorda canviar el nom de “Projecte Cafè Ciutat” per “Xarxa Cafè Ciutat”.
  img_20160310_100834
  En quant a la incorporació de càpsul·les, s’acorda fer un packaging comú per a totes les poblacions, que es podria complementar amb algun distintiu particular de cada una de les ciutats participants, i es decideix donar una embranzida definitiva a la iniciativa com a aposta per arribar al màxim nombre de públic possible.

  La jornada va finalitzar amb una visita a la torradora de cafè d’Alternativa 3 i amb l’explicació del procés que fa el cafè des que arriba al magatzem com a materia primera fins que queda empaquetat.
  img_20160310_130638


 5. Print

  PRESENTACIÓ DEL CAFÈ IGUALADA A L’ATENEU

  24 novembre 2015


  El Format Universitari per a la Gent Gran, AUGA, al Teatre Municipal l’Ateneu, va viure una jornada amena i curiosa.

  El dilluns dia 5 d’ octubre, l’AUGA (Universitat de la gent gran) va acollir la presentació del Cafè Igualada, dins de la programació de l’Octubre Solidari. Un cafè que es comercialitzarà a partir d’any nou i que farà que la ciutadania d’Igualada pugui degustar un excel·lent cafè arribat directament de les mans de les persones que l’han cultivat. Vorejant i obviant les grans multinacionals del sector, el Comerç Just fa possible que els cultivadors aconsegueixin cobrar de tres a quatre vegades més pel seu treball. Un cafè de qualitat, amb la garantia de què s’ha cultivat respectant els drets laborals dels treballadors. Un cafè socialment responsable i ecològicament sostenible. El consumidor final percep un producte nascut de collites i procedències escollides i torrat selectivament ja aquí.

  L’Ajuntament d’Igualada, la Fundació Grup Tercer Món Mataró, Alternativa 3 i la Diputació de Barcelona han fet possible l’arribada d’aquest cafè solidari.

  En les fotografies podem veure en Fermí Capdevila representant a l’ Ajuntament; en Fermí Capdevila; l’ Antonio Baile, representant d’Alternativa3; en Jeroni Escoda, de la Fundació Grup Tercer Món- Mataró i els dos padrins que han donat també suport a aquest cafè: el veterà impulsor d’activitats socioculturals Jaume Farrès i la jove actriu Diana Gómez


Etiquetes