1. Print

  Arriba el comerç just a Sant Quirze del Vallès

  18 maig 2016

  Un any més, portem la Festa Som Comerç Just i Banca Ètica a Sant Quirze. Et proposem que t’apuntis a un nou model econòmic més ètic i solidari. Et convidem a deixar enrere un consum que perpetua les injustícies i t’animem a actuar.
  Aquest 2016 se celebra a l’estat espanyol el 30è aniversari del Comerç Just (CJ), un moviment mundial que des del 1964 treballa per a una relació comercial nord-sud justa des de la comercialització de productes, la sensibilització social i la incidència política Des de la campanya defensem la pràctica del consum responsable: canviar d’hàbits de compra i estalvi, reparar en lloc de comprar coses noves, optar per allò local, pensar si necessitem alguna cosa o “ens obliguen” a comprar-la, reprendre el contacte amb l’horticultura, fomentar el compartir objectes o coneixements, fer més barri o poble.

  Instal•lat les alternatives…vine el 29 de maig!

  PROGRAMA
  11 a 14 h
  - ESTANDS SOLIDARIS I DE COMERÇ JUST: Venda de productes de comerç just, tast gratuït del cafè Sant Quirze, estands ONG locals i d’economia social i solidària
  - TALLERS INFANTILS: “La xocolata” i “La fàbrica dels desitjos”
  - JOCS PER A TOTA LA FAMÍLIA: Jocs gegants de comerç just i joc de pistes
  - TALLER D’AUTO MASSATGE, a càrrec de Mar Garcia del Centre de Teràpies Osana, en motiu del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones (28 de maig).
  - GRAVACIÓ D’UN ESPECIAL SOBRE LA FESTA PER AL PROGRAMA DE RÀDIO
  “SOM SOLIDARIS”

  12 h
  LECTURA DEL MANIFEST DE LA FESTA
  LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS LITERARI DE CONTES SOLIDARIS I POESIA

  13h
  ESPECTACLE INFANTIL: “VIATGE AL MÓN DEL BON ROTLLO”: show interactiu amb cançons i balls, a càrrec de Llorenç Witty, que busca transmetre valors com la diversitat, el respecte i la interculturalitat

  13:30 h
  VERMUT SOLIDARI

  ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES
  18 de maig, 17h Taller de cuina: tapes i platets amb sabor de cafè del comerç just, dins la Campanya Jove “Estic boníssim”. Col•labora el Servei de Joventut. Lloc: Centre Cívic Torre Julià.

  10 de juny Coffee Break amb el Cafè Sant Quirze a la Fira d’Economia Social del Vallès, a Sabadell

  Programa


 2. Print

  Terrassa acull la trobada anual del Cafè Ciutat

  17 març 2016

  La seu d’Alternativa 3 a Terrassa va acollir una nova edició de la reunió anual dels municipis participants al projecte “Cafè Ciutat”. Enguany aquesta trobada tenia una convidada força especial: Exolina Aldana, presidenta del Consell d’Administració de la seva cooperativa, Augusto César Sandino i vicepresidenta de la Central de cooperatives CECOCAFEN (Nicaragua).
  exolina
  La jornada va comptar també amb la xerrada de la Núria Camps, d’Avaluem, que portava per títol “Xarxa Cafè Ciutat per contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible.”

  Els principals temes de la trobada van girar al voltant de dos grans eixos: potenciar el treball de sensibilització o coneixement del projecte a les ciutats participants (actualment en són 11) i la idoneïtat d’incorporar les càpsul·les com a nou producte de venda del Cafè Ciutat, novetat que va ser molt ben acollida i que podria cristalitzar en breu.

  Pel que fa al primer eix, es va considerar indispensable donar a conèixer el projecte als nous regidors i regidores que han entrat als ajuntaments després de les eleccions de l’any 2015, alhora que intentar buscar aliances amb entitats locals que participin en la difusió del projecte. També s’acorda canviar el nom de “Projecte Cafè Ciutat” per “Xarxa Cafè Ciutat”.
  img_20160310_100834
  En quant a la incorporació de càpsul·les, s’acorda fer un packaging comú per a totes les poblacions, que es podria complementar amb algun distintiu particular de cada una de les ciutats participants, i es decideix donar una embranzida definitiva a la iniciativa com a aposta per arribar al màxim nombre de públic possible.

  La jornada va finalitzar amb una visita a la torradora de cafè d’Alternativa 3 i amb l’explicació del procés que fa el cafè des que arriba al magatzem com a materia primera fins que queda empaquetat.
  img_20160310_130638


 3. Print

  EL CAFÈ SANT QUIRZE A LA FESTA DEL COMERÇ JUST DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS

  19 maig 2015

  Un any més, portem la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Sant Quirze. Aquest any t’animem a Estirar del fil per destapar les injustícies que s’amaguen darrera de la roba que vestim, tot apostant per alternatives de consum responsable, com són el comerç i la banca ètica.
  El diumenge 31 de maig al matí, el Parc de les Morisques acollirà diverses activitats infantils, un espectacle de circ, un mercat d’intercanvi de roba se segona mà, la venda de productes provinents del comerç just i s’oferirà un tast gratuït del Cafè Sant Quirze als assistents, entre d’altres.
  També es lliuraran els premis del concurs literari de contes solidaris i poesia, que enguany inclouen una sorpresa.

  Estira del fil … Tria Comerç Just i Banca ètica i… VINE A LA FESTA!!

  Per veure l’espot de la Festa: www.youtube.com/watch

  Programa Festa del Comerç Just i la Banca Ètica


 4. Print

  CINQUENA TROBADA “CAFÈ-CIUTAT” A SANT ADRIÀ

  21 març 2015

  img_4008L’onze de febrer d’ enguany es va celebrar l’anual trobada del Cafè Ciutat, aquesta vegada l’amfitrió és l’Ajuntament de Sant Adrià. Participen els Ajuntaments que tenen un “Cafè Ciutat” propi, la importadora del cafè de comerç Just Alternativa3, Ajuntaments interessats i que han donat els seus primers passos per tenir el Cafè Ciutat i l’entitat que porta la coordinació del projecte, la Fundació Grup Tercer Món Mataró.

  Tema important d’aquesta trobada era contrastar si hi ha hagut progressos dins les cooperatives cafeteres, o no, des del començament del projecte «Cafè Ciutat» l’any 2008 fins a l’actualitat.

  S’han constatat els principals aspectes positius:
  *S’ha enfortit el funcionament democràtic de les cooperatives
  * S’ha millorat el nivell d’alfabetització del conjunt de comunitats implicades
  * S’ha aconseguit l’escolarització d’infants en zones aïllades i amb pocs recursos
  * S’ha pogut allargar el temps de formació facilitant beques per a joves
  * S’ha promogut el truisme sostenible oferint rutes i visites a les mateixes plantacions de cafè i a les comunitats
  * S’ha treballat per recuperar la propietat de la terra que pertanyia als avantpassats
  * S’ha treballat per l’apoderament de les dones, millorant tant la formació com les oportunitats laborals i l’autoestima
  * S’han minimitzat els efectes de la contaminació per ús de pesticides o per mala gestió de residus.

  Ajuntaments: el que és important és que cada municipi pugui adaptar el lideratge del projecte a les potencialitats del territori. Si es pot treballar conjuntament amb entitats és perfecte i es pot arribar a més col·lectius, però no sempre és possible. D’altra banda, quan es lidera més directament des del mateix ajuntament també es pot veure com una oportunitat de fer sensibilització interna i promoure el concepte de compra pública ètica.

  Càpsules “Cafè Ciutat”
  Diferents municipis han tingut demanda de comerços de comptar amb càpsules “Cafè Ciutat” i així arribar a un mercat més ampli. Per aquest motiu, s’ha treballat amb Alernativa3 la possibilitat d’oferir aquest producte de forma complementària als actuals paquets de cafè.


 5. Print

  Tallers de cuina de comerç just amb aroma de cafè a Sant Quirze del Vallès

  27 maig 2014


  29 de maig, a les 18h

  Dins els actes de la campanya “estic boníssim@ tal com sóc”

  Adreçat a joves a partir de 13 anys

  Lloc: Centre Cívic Masia de Can Feliu

  Activitat gratuïta.

  Les inscripcions es poden fer fins el 28 de maig al servei de joventut Canya Jove o a través de facebook: www.facebook.com/canyajove.santquirzevalles


  4 de juny, a les 19h

  Dins els actes de la Mostra Gastronòmica

  Adreçat a ciutadania

  Lloc: Centre Cívic Masia de Can Feliu

  Activitat gratuïta amb capacitat limitada. Inscripcions:

  cooperaciosolidarita@santquirzevalles.cat

  El Niu del Mussol i Lossum Espai GAstronòmic oferiran, al Circuit de Tapes de dimecres 4 de juny, un Cafè Sant Quirze acompanyat d’una pasta dolça a aquelles persones que hagin assistit al Taller de Cuina. És necessari que els interessats facin la inscripció al Circuit de Tapes i presentin el comprovant d’assistència al Taller.


Etiquetes