1. Print

  Terrassa acull la trobada anual del Cafè Ciutat

  17 març 2016

  La seu d’Alternativa 3 a Terrassa va acollir una nova edició de la reunió anual dels municipis participants al projecte “Cafè Ciutat”. Enguany aquesta trobada tenia una convidada força especial: Exolina Aldana, presidenta del Consell d’Administració de la seva cooperativa, Augusto César Sandino i vicepresidenta de la Central de cooperatives CECOCAFEN (Nicaragua).
  exolina
  La jornada va comptar també amb la xerrada de la Núria Camps, d’Avaluem, que portava per títol “Xarxa Cafè Ciutat per contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible.”

  Els principals temes de la trobada van girar al voltant de dos grans eixos: potenciar el treball de sensibilització o coneixement del projecte a les ciutats participants (actualment en són 11) i la idoneïtat d’incorporar les càpsul·les com a nou producte de venda del Cafè Ciutat, novetat que va ser molt ben acollida i que podria cristalitzar en breu.

  Pel que fa al primer eix, es va considerar indispensable donar a conèixer el projecte als nous regidors i regidores que han entrat als ajuntaments després de les eleccions de l’any 2015, alhora que intentar buscar aliances amb entitats locals que participin en la difusió del projecte. També s’acorda canviar el nom de “Projecte Cafè Ciutat” per “Xarxa Cafè Ciutat”.
  img_20160310_100834
  En quant a la incorporació de càpsul·les, s’acorda fer un packaging comú per a totes les poblacions, que es podria complementar amb algun distintiu particular de cada una de les ciutats participants, i es decideix donar una embranzida definitiva a la iniciativa com a aposta per arribar al màxim nombre de públic possible.

  La jornada va finalitzar amb una visita a la torradora de cafè d’Alternativa 3 i amb l’explicació del procés que fa el cafè des que arriba al magatzem com a materia primera fins que queda empaquetat.
  img_20160310_130638


 2. Print

  III TROBADA DE “CAFÈ CIUTAT” A MATARÓ

  26 febrer 2014
  III TROBADA A MATARÓ DE MUNICIPIS DEL PROJECTE “CAFÈ CIUTAT” AVUI A LA PEIXATERIA. Des de fa 3 anys la Diputació de Barcelona, els ajuntaments, socis locals (que fan la distribució del cafè ciutat) i alternativa3 (importadora de productes de Comerç Just) ens trobem per enfortir la nostra tasca de difondre el cafè de Comerç Just a les nostres ciutats. El primer Cafè Ciutat va ser Terrassa, després es van incorporar Mataró, Manresa, Sant Quirze, Molins, El Prat, Calella i Sant Adrià que fa només 2 mesos que està al mercat. En aquesta trobada hem pogut parlar de les activitats i experiències realitzades el 2013 i del futur i de totes les tasques i novetats que podríem incloure aquest any, de cara a donar més difusió al Cafè Ciutat, així com impulsar nous Cafès Ciutat a altres municipis.


 3. Print

  El Cafè Morvedre

  2 novembre 2009

  La-tenda de tot el Món reuneix per segona vezgada el Consell Cafè Morvedre

  Colombia ha sigut l’origen seleccionat pel Consell del Cafè Mmorvedre pel cafè que sota aquet nom presentarà l’Associació La Tenda de tot el Món a la comarca próximament.

  Aquesta a sigut la conclusió a la que s’ha arribat després de celrebrar la cata que va tenir lloc al Casal Jove del Port de SAgunt. Durant aquest acte, les vint persones representants de les entitats socials i els ajuntament que van participar en aquesta reunió, van poder apreciar les característiques organolèptiques dels cafès de Chiapas, Colombia, Nicaragua y Tanzania, i així com conèixer les realitats de cada un dels grups productors que cultiven aquests cafès.

  El cafè escollit prové de la cooperatica Aruhacos de Colombia, formada a partir d’un grup de desplaçats pels conflictes armats present al país. Junt amb Colombia, també es va seleccionar a la cooperativa KCU de Tanzania, ja que el Cafè Morvedre serà un 30% tanzano y un 70% colombià. La opció per realitzar la barreja de cafès s’ha tingut en compte criteris de sabor, aroma i situació de les comunitats productores i un preu de comercialització accesible a la població.

  Ademés de la sel·lecció del cafè, els integrants del Consell van escollir quatre fotografies de la comarca, una de les quals s’integrarà finalment al paquet de cafè. Un cop escollides, la Associació La Tenda de Tot el Món generarà un procès de votació popular mitjaçant internet a traves de www.la-tenda.org i presencialment a 20 urnes distribuiides per tots els municipis de la comarca per tal de que siguin els propis veïns del Camp de Morvedre els que decideixin quina imatge identificarà el cafè. Entre els participants es sortejarà un lot de productes d’alimentació i higiene personal de comerç just valorat en 100 €.

  Antonio Baile a la cata de cafès

  Antonio Baile a la cata de cafès

  El Consell Cafè Morvedre durant la cata

  El Consell Cafè Morvedre durant la cata

  La exposició de fotografies

  La exposició de fotografies


 4. Print

  Cafè Morvedre. Qui som?

  La tenda de tot el món’ és una associació sense ànim de lucre creada al 1998 amb el objectiu de treballar el Comerç Just i Consum Responsable a la comarca del Camp de Morvedre.

  A ‘la-tenda’ es ven productes d’alimentació, tèxtil i artesania de comerç just, tot oferint informació sobre l’elaboració del producte i els grups productors.

  A més a més disposa d’un Centre de Documentació per què les persones interessades tinguen un punt de trobada, consulta i informació.

  També ofereix un servei d’assessorament i préstec de llibres, material audiovisual, carpetes pedagògiques i jocs; realitzant-se a més a més xerrades i tallers als centres educatius.

  D’altra banda ‘la-tenda’ organitza Activitats Culturals i de Formació així com Campanyes de Sensibilització i Denúncia.

  A la-tenda lluitem per un

  món més just i solidari


Etiquetes