1. Print

  EL CAFÈ ARGENTONA AL SALÓ DE PEDRA

  17 octubre 2018

  faldo_gran_cafe_argentona
  El consistori d’Argentona ha fet una ‘Compra Pública Ètica’ per fer extensiu al municipi el consum de cafè de comerç just.
  El dilluns dia 8 d’octubre es va presentar al Saló de Pedra la iniciativa Cafè Argentona. Un projecte per fomentar el comerç just i el consum responsable de cafè al nostre municipi. La reunió anava dirigida principalment a establiments d’alimentació o restauradors interessats a conèixer aquest producte i distribuir-lo als seus clients. La presentació d’aquest acte va anar a càrrec de la Fundació Tercer Món de Mataró i el servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Argentona i en el qual van servir un tast per valorar la barreja que s’havia triat des del consistori. Val a dir que l’ajuntament ha fet una ‘Compra Pública Ètica’ per difondre a la ciutadania els valors que articulen el comerç just: la solidaritat i la cooperació.

  Una barreja equilibrada i solidària

  La barreja del Cafè Argentona comprèn aràbiga i robusta. Una barreja que prové de dues cooperatives diferents per trobar un equilibri en el gust. Una de les cooperatives és de Chiapas (Mèxic) i l’altra de Tanzània. Totes dues són organitzacions que promouen els drets dels treballadors/treballadores, la no explotació infantil, la igualtat entre homes i dones, i les seves condicions laborals dignes, entre altres. Aquesta iniciativa està apadrinada per l’ONG Mama Elo’s que centra la seva activitat a Tanzània on dóna acollida i assistència sanitària a les dones durant l’embaràs i el part. Cal mencionar que a Tanzània, les dones embarassades són un col·lectiu molt vulnerable i la seva mortalitat arriba al 50%.

  ‘Kagera Cooperative Union’ i ‘les Dones de Musa’

  Tenint en compte l’apadrinament per part de l’ONG radicada a Tanzània, el consistori va decidir apostar per una barreja en què s’inclogués cafè de la Cooperativa Kagera Cooperative Union (KCU) del mateix pais africà. Aquesta cooperativa agrupa cent mil persones camperoles de petits poblats que s’encarreguen de la distribució i venda del cafè a banda de donar suport tècnic i financer. L’altra part del Cafè Argentona la compon el cafè que prové de les Dones de Musa, de la Cooperativa La Selva de Chiapas. Un projecte d’apoderament de les dones, d’aprenentatge, intercanvi i participació en la comunitat.

  Cafè Argentona és el tretzè cafè ciutat de la província de Barcelona. Una manera d’atansar el consum responsable a la ciutadania amb un producte tan quotidià com és el cafè i que es tracta d’una de les begudes més globalitzades al món.

  20232127_10155033746302968_3409870337844247461_o1


 2. Print

  CAFÈ ARGENTONA, AVIAT VEURÀ LA LLUM

  22 març 2018

  Aquest any 2018 també s’uneix a la Xarxa de “Cafè Ciutat” el municipi d’Argentona. Aquest serà el tretzè “Cafè Ciutat” de la província de Barcelona. Amb una composició de cafè procedent de dues cooperatives -una unida al projecte de M.U.S.A., a Chiapas, i l’altra Kagera, a Tanzània- Argentona es suma a aquest programa de sensibilització que uneix directament la cooperativa d’origen del cafè amb la ciutadania. Seguint la tònica del treball per una societat més igualitària, les cooperatives que han treballat aquest cafè tenen com a base del projecte l’aprenentatge, intercanvi i participació, per afavorir les habilitats de les dones i els seus fills i filles. La padrina d’aquest Cafè és Mama Elo’s que dóna assistència sanitària a dones durant l’embaràs i el part. La imatge triada que surt al paquet de cafè és un detall de la casa d’estiueig d’en Puig i Cadafalch símbol del modernisme a Argentona.casa-estiueig-puig-i-cadafalch-argentona-2510


Etiquetes