Print

FESTA DEL COMERÇ JUST I LA BANCA ÈTICA A TERRASSA

2 juliol 2013

la-foto4

Terrassa va celebrar el dissabte 1 de juny una nova edició de la Festa del Comerç Just i de la Banca Ètica. Com en anys anteriors, la convocatòria es va dur a terme a la Plaça Vella, on durant tot el matí, les entitats locals especialitzades en aquest comerç alternatiu van oferir informació a la ciutadania i van donar a tothom l’oportunitat de conèixer els productes del comerç just. Concretament, les associacions que hi van col·laborar van ser : “Alternativa 3”, “Intermón- Oxfam”, ”Catequa per al Desenvolupament” i “Món Solidari”.

Enguany també hi va ser present Triodos Bank, una entitat que financia i promociona empreses i projectes que tenen com a nord el desenvolupament de la persona i de les col.lectivitats i que garanteixen un valor afegit en els camps social, mediambiental i cultural. Tot plegat, gràcies al suport d’estalviadors i inversors que creuen en la causa de la construcció d’una societat més humana i més sostenible.

La jornada va començar a les 10 del matí i el seu punt àlgid va ser cap a les 12 del migdia amb l’actuació d’en Carles Cuberes i del seu l’espectacle Karibú, que combina l’animació infantil amb una reflexió sobre el consum. Seguidament es va llegir el manifest de la Festa. Els actes finalitzaren a les 14 h.

Com a temes paral·lels, dir que a la festa hi va ser present l’exposició “Cafè Just i Comerç Just” i que el dijous dia 6 a les 19.30 h. va tenir lloc un tast de cafè a la botiga “Món Solidari”, acte promogut per “Alternativa 3”.

Les vendes de productes de Comerç Just arreu del món superen avui dia els 5.500 milions d’euros. Això es tradueix en impactes decisius sobre 2,5 milions de productores i productors a més de 70 països d’Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina.


Deixa un comentari

Etiquetes