Print

FESTA DEL COMERÇ JUST I LA BANCA ÈTICA A MATARÓ

5 juny 2014

img_2624

El passat dissabte dia 17 de maig, a la tarda, va tenir lloc al Pati del Cafè Nou –un espai recuperat per l ús públic, que es troba al cor de la ciutat- la Festa del Comerç Just i de la Banca Ètica.

Hi havia una dotzena de parades o de punts d interès (una botiga de productes de Comerç Just, parades de sensibilització sobre els desequilibris a escala mundial, taula de consum de xocolata desfeta, tast de Cafè Mataró, espai de narració de contes, una instal·lació de jocs malabars, tallers diversos (maquillatge, roba neta, collarets etc.) uns centres d’atenció per a interessats en la Banca Ètica, punts d’informació d entitats com Intermón o d’institucions com el Consell de Cooperació, Solidaritat i Convivència…) que anaren realitzant la seva tasca en mig d’una bona assistència particularment de nois i noies, ja que prèviament s’havien fet també campanyes de crida a les escoles. Parades o centres d’interès que s’anaren combinant amb espectacles o activitats sobretot de caràcter musical (conjunts, grups de dansa…) i amb altres actuacions que varen ser molt cridaneres i vistoses (com la visita d’una colla gegantera, l’arribada d una batucada, etc.) que sempre van gaudir d’acceptació per part de tothom.

L’acte en si va ser acompanyat per la lectura de la Proclama sobre el Comerç Just i la Banca Ètica, que s’havia elaborat per a ser llegida a totes les festes que es feien aquells mateixos dies a moltes localitats catalanes. I també per una animació musical adient, acompanyada d entrevistes realitzades amb diferents persones col·laboradores de la festa.

Agraïm l’alt nombre de col·laboradors i col·laboradores voluntàries procedents de diferents escoles mataronines i grups d esplai que any rere any participen en l organització de la Festa, que ja ha esdevingut tot un clàssic en les festes de la primavera mataronina. També digne de destacar el bon grau de col·laboració entre l’organització i les institucions municipals mataronines.


Deixa un comentari

Etiquetes