Print

La festa del Comerç Just a Molins defensa l’economia social

9 juliol 2014

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica va tornar a estar present a Molins de Rei el passat dissabte 17 de maig. L’entitat Comerç Just Molins de Rei va voler celebrar un any més aquesta festa, que es realitza durant el mes de maig a molts municipis catalans coincidint amb el dia Internacional del Comerç Just, el 10 de maig. Organitzada per SETEM, Alternativa 3, FETS, FIARE, Oxfam Intermón, Xarxa de Consum Solidari i Xarxa d’Economia Solidària, 31 municipis s’han sumat a aquesta 15ena edició, sota el títol ‘Desmarca’t! Hi ha alternatives’.

Ballant amb el grup Ai l'as

Ballant amb el grup Ai l'as

Membres de l’entitat molinenca, instal·lats a la plaça del Mercat, van donar a tastar productes del comerç Just i van oferir el diari de la Festa. Els més petits van poder gaudir, a més, de l’espectacle d’animació infantil a càrrec del grup així com de jocs i tallers manuals.

Festa del Comerç Just 2014 a la plaça del Mercat

Festa del Comerç Just 2014 a la plaça del Mercat

A dos quarts d’una, dues voluntàries de l’entitat van llegir el manifest conjunt de la Festa d’aquest any, que diu: Desmarca’t del model depredador actual que imposa unes regles de producció, comercialització, consum i vida indignes. Desmarca’t de les grans empreses que anestesien la consciència social amb etiquetes de moda mentre exploten els seus treballadors i treballadores”. El text destaca els bons resultats de l’economia sostenible, ja que la banca ètica creix un 60% anual, el Comerç Just assoleix els 30 milions d’euros en vendes i l’economia solidària està creant ocupació per a unes 200.000 persones.

El grup de música Ai l'as

El grup de música Ai l'as

Comerç Just Molins de Rei va tancar la seva botiga de productes d’alimentació i artesania situada al mercat municipal, el 2011, i des de llavors ha seguit en actiu fent difusió dels principis d’aquest tipus de comerç, que treballa amb comunitats del Tercer Món, i els proporciona unes relaciones comercials més justes. Entre els principis s’hi troben una retribució digna pel treball de les persones productores, beneficis per les comunitats i el desenvolupament de capacitats per aconseguir la independència dels productors. A més, lluita contra l’explotació infantil, i aposta pel respecte al medi ambient i l’equitat de gènere.

Taller de Comerç Just per infants

Taller de Comerç Just per infants

A través del projecte Cafè-ciutat de l’entitat Alternativa 3, Molins de Rei compta des de fa quatre anys amb un cafè propi de cultiu de Comerç Just amb un sabor escollit en un tast popular i una fotografia de la Federació Obrera com a imatge de la Vila, també triada a través de votacions. El cafè es ven actualment a la parada ‘Bo i Sa’ del Mercat Municipal, a la cansaladeria Elisa i al forn El Pont.

091

099

115


Deixa un comentari

Etiquetes