Print

Augment en un 15% en el consum de cafè de Comerç Just al Maresme durant els cinc primers mesos del 2009

8 juliol 2009

Són cada vegada més els consumidors de cafè de Comerç Just al Maresme , les vendes de cafè de Comerç Just han crescut segons dades aportades per la Fundació Grup Tercer Món Mataró i confirmació de la cooperativa Alternativa3.

Cafè Mataró. 100% aràbiga

Cafè Mataró. 100% aràbiga

Amb un cafè bo, d’elevada qualitat que respecta les dones i homes que el produeixen, amb uns principis com son salaris dignes, igualtat de gènere, respecte al medi
ambient, productes de qualitat, relacions a llarg termini i pre-financiació.

Aquest fet ens indica que el nombre de la població conscienciada  que aprecia un cafè de qualitat i de Comerç Just augmenta en un any que travessem dificultats econòmiques importants. Al Maresme, l’ increment de vendes en relació a l’any passat ha augmentat en un 15%  malgrat la crisi i la competència de les famoses càpsules dels “nexpresos” i companyia.

Cal també tenir en compte que segons dades de l’informe de  SETEM Catalunya,  Catalunya és al capdavant de les vendes de productes de comerç just en el conjunt de l’Estat espanyol. Del 2006 al 2007, la venda d’aquest tipus de productes a Catalunya ha crescut un 12,2% anual, una taxa superior a l’espanyola (8,3%).

Al Maresme aquest fet és degut també tal i com declara Antonio Baile, gerent d’Alternativa3 a “l’esforç, consistència i treball que porta realitzant la Fundació Grup Tercer Món Mataró”, entitat que porta treballant  des de fa mes d’una vintena d’anys, per a fer efectiu el diàleg Nord-Sud en un món desigual i que convida a la població a realitzar entre tots, modestament, una tasca de conjunt a favor de la justícia.

Una de les causes d’aquest increment de vendes de cafè de Comerç Just ha estat la posada al mercat el nou CAFÈ MATARÓ, un cafè provinent de  la cooperativa mexicana “Unión de la Selva” i de MUSA l’organització de dones de la zona de Las Margaritas (Chiapes), moltes d’elles mullers, filles… dels camperols d’Unión de la Selva. La fundació Grup Tercer Món Mataró apadrina des de fa 10 anys la formació i promoció integral d’aquesta organització de dones que treballen amb delicadesa per obtenir aquest cafè 100% aràbiga, de cultiu biològic i d’aromes suaus i delicats . Durant els 5 primers mesos de l’any al Maresme s’han venut més de 600 quilos de cafè de Comerç Just dels quals més de 150 provenen de Chiapes


 1. Irma Cristancho digué:

  Hola,

  Mi nombre es Irma Cristancho, actualmente estoy ayudando a la Fundación Seynekun a buscar importadores FLO interesados en establecer relaciones de largo plazo y comprar su cafe en 2009.

  Creo que Ciudad café es una buena opción para la comercialización del cafe orgánico FLO de Seynekun.

  Espero sus comentarios. Muchas gracias,

  Irma Cristina

  5 novembre 2009 a les 6:32 pm

Deixa un comentari

Etiquetes