Print

El Cafè Morvedre

2 novembre 2009

La-tenda de tot el Món reuneix per segona vezgada el Consell Cafè Morvedre

Colombia ha sigut l’origen seleccionat pel Consell del Cafè Mmorvedre pel cafè que sota aquet nom presentarà l’Associació La Tenda de tot el Món a la comarca próximament.

Aquesta a sigut la conclusió a la que s’ha arribat després de celrebrar la cata que va tenir lloc al Casal Jove del Port de SAgunt. Durant aquest acte, les vint persones representants de les entitats socials i els ajuntament que van participar en aquesta reunió, van poder apreciar les característiques organolèptiques dels cafès de Chiapas, Colombia, Nicaragua y Tanzania, i així com conèixer les realitats de cada un dels grups productors que cultiven aquests cafès.

El cafè escollit prové de la cooperatica Aruhacos de Colombia, formada a partir d’un grup de desplaçats pels conflictes armats present al país. Junt amb Colombia, també es va seleccionar a la cooperativa KCU de Tanzania, ja que el Cafè Morvedre serà un 30% tanzano y un 70% colombià. La opció per realitzar la barreja de cafès s’ha tingut en compte criteris de sabor, aroma i situació de les comunitats productores i un preu de comercialització accesible a la població.

Ademés de la sel·lecció del cafè, els integrants del Consell van escollir quatre fotografies de la comarca, una de les quals s’integrarà finalment al paquet de cafè. Un cop escollides, la Associació La Tenda de Tot el Món generarà un procès de votació popular mitjaçant internet a traves de www.la-tenda.org i presencialment a 20 urnes distribuiides per tots els municipis de la comarca per tal de que siguin els propis veïns del Camp de Morvedre els que decideixin quina imatge identificarà el cafè. Entre els participants es sortejarà un lot de productes d’alimentació i higiene personal de comerç just valorat en 100 €.

Antonio Baile a la cata de cafès

Antonio Baile a la cata de cafès

El Consell Cafè Morvedre durant la cata

El Consell Cafè Morvedre durant la cata

La exposició de fotografies

La exposició de fotografies


Deixa un comentari

Etiquetes